• Högtryck och positiva tongångar inom tillverkningsindustrin

  "Tillverkningsindustrin är brännhet och står inför teknikskiften som kommer förändra hela samhället. Det blev tydligt när Elmia Subcontractor, Sveriges största industrievent, återigen stärkte sin position som den främsta marknadsplatsen för nya affärer och arena för industrins framtidsfrågor." Så löd pressmeddelandet efter Elmia Subcontractor 2017. Sara och Lina från Forum Förnyelse var där och vid inleda Jumpstart med att diskutera hur innovation skapas.

  Se klippet
 • Seminarium 15 November

  Tillväxt i det tjugoförsta århundradet – Räcker det med forskning och utbildning?

  Trots att Sverige är ett av de länder som satsar allra mest på forskning och utbildning per invånare så ligger vi inte i topp vare sig vad gäller inkomstnivå eller ekonomisk tillväxt. Vad krävs egentligen för att nå en långsiktig och hållbar tillväxt i en alltmer globaliserad ekonomi där en stor del av företagen ingår i multinationella värdekedjor? Välkommen till ett seminarium där vi får inblick i den senaste forskningen och tillfälle att diskutera hur politiken kan utformas för att förbättra förutsättningarna för tillväxt.

  Program Sammanfattning
  Tillväxt i det tjugoförsta århundradet – Räcker det med forskning och utbildning?
 • Vilket lyckat seminarium

  FRAMTIDENS FABRIK

  I måndags, 25 september genomfördes, inom ramarna för Forum Förnyelse, ett seminarium på temat ”Framtidens fabrik”. Intresset var mycket stort och 6o stycken aktörer i länet var lockade att lyssna på föreläsare och diskutera utmaningar och möjligheter för den svenska tillverkningsindustrin.

  Bloggpost Läs mer
 • Mikaela besöker

  ERSA Konferensen

  Vår duktiga forskare är på konferens i Nederländerna och presenterar delar av sin senaste forskning.

  Läs mer
 • Lunchföreläsning i Varberg

  Sara besökte Varberg där hon presenterade projektet. Föreläsningen anordnades av Öppna Företag i Varberg.

  Läs mer
  Lunchföreläsning i Varberg
 • Mikaela pratar om

  Kompetensförsörjning i GGVV regionen

  Mer information

Om Forum Förnyelse

Innovation och förnyelse kräver inte bara kreativitet och kunskap utan också mod och vilja till förändring. Att våga ge sig in i nya samarbeten och att våga anställa människor med annan bakgrund och andra erfarenheter än de som redan finns i företaget är några grundpelare för att skapa en företagsmiljö som gynnar nytänkande och förändring. Det är i sådana miljöer som banbrytande idéer föds och nya behov och målgrupper upptäcks.

Innovation är inte bara frukten av ett framgångsrikt nyskapande utan också resultatet av en mängd misslyckanden. Nyckeln till framgång hittar man ofta genom erfarenhetsutbyte och samverkan med andra.

 

Forum Förnyelse är en mötesplats för dig som vill vara med och driva utvecklingen genom konkurrenskraftigt företagande i samverkan med andra. Här får du en arena där den senaste forskningen möter praktiska erfarenheter från olika delar av näringslivet och där du får ny kunskap och samarbetspartners som kan leda in ditt företag på en ny spännande resa.

En mötesplats för dig som…

 • vill tillföra mer kreativitet och nytänkande till din organisation
 • söker utveckling genom nya relationer och samarbetspartners
 • vill skapa ett företag där förnyelse och förändring är ett dagligt arbetssätt
 • vill vara med och bidra till ett bättre  klimat för innovation och förnyelse i regionens näringsliv

 Är till för dig som…
Forum Förnyelse är till för dig som företagare och som vill öka förutsättningarna för nytänkande och utveckling i din organisation.

Projektet vänder sig också till näringslivsföreträdare, företagsfrämjare och till regionala och kommunala beslutsfattare som vill medverka till att skapa ett bättre innovationsklimat i Jönköpings Län.


Blogg

Innovationsbromsar och möjliggörare – institutioner minst lika viktiga som teknologi

Jerker Moodysson, VD på Jönköpings Internationella Handelshögskola, har skrivit ett inlägg på vertikals om ett aktuellt projekt på Högskolan som […]

Read More

Ingvar Kamprad – ödmjukheten gör storheten

Ethel Brundin på Högskolan i Jönköping har skrivit ett blogginlägg på Vertikals för att hedra en av vårs tid största […]

Read More

Julen är fortfarande från landsbygderna

För ett par år sedan skrev Lina en bloggpost där hon hävdade att julen är från landsbygden och försökte visa […]

Read More