I dagens globaliserade värld är det viktigt att vara med och konkurrera på världsmarknaden. CJ Automative grundades i Dalstorp där huvudkontoret fortfarande ligger, men har efter startåret 1895 etablerat sig på världsmarknaden och är nu presenterade på följande platser: USA, Tyskland, Kina och Sydkorea. CJ Automotive levererar pedaler inom bilindustrin och är idag en global ledande systemleverantör inom sitt område.

EN HISTORIA AV INNOVATION – över 100 års av innovation.

Ett familjeföretag i flera generationer. År 1895 grundade Claes Johansson företaget vid 35 års ålder. En av hans åtta barn tog sedan över och vid denna tidpunkt var produktionsfokus på olika typer av utrustning för jordbruk och hushållsprodukter. Tidigt 1960-tal var det tredje generation Johansson som tog över verksamheten, de arbetade tillsammans med Volvo och den första pedalen var levererad. Här hade fokus ändrats till bilindustrin.

CJ Automotive – Med hjärtat i Dalstorp och världen som marknad  

 

 

 

CJA grundades i Dalstorp för över 100 år sedan. Trots att många andra företag flyttat huvudkontoret till större städer så är CJA kvar i Dalstorp och konkurrerar på världsmarknaden.         

CJ Automotive tror på innovation och deras erfarna forsknings- och utvecklingsgrupper är dedikerade till att leverera produkter till nya nivåer med hjälp av de senaste verktygen inom design. Design och produktion samarbetar med tillverkningsteknik för att säkerhetsställa att designen klarar att produceras. Deras riktlinjer för produktionsutveckling är och har alltid varit innovativ och effektiv design, med fokus på säkerhetsfunktioner, prestanda, vikt och kostnadseffektivitet.

 

 

 

Deras utveckling sker i Dalstorp och de kan ibland känna att det är svårt att rekrytera personal med rätt kunskapsnivåer. Idag är de ca 200 anställda i Dalstorp var av 50 är tjänstemän. De som arbetar här arbetar i den absoluta frontlinjen när det gäller arbetsmetoder och verktyg, vare sig det gäller produktutveckling, tillverkning, logistik, kvalitet, inköp eller någon annan funktion. Ett spännande yrke men på grund av deras lokalisering är det svårt att rekrytera folk att flytta dit. Men de har en del som pendlar från Jönköping.

 

CJ Automotive är ett gott exempel på hur ett företag trotsat globaliseringen och håller sig kvar vid sina rötter. Besök gärna deras hemsida för att veta mer. http://www.cjautomotive.com/

Sticker ditt företag ut i något av våra forskningsområden: Kunskap och kompetens, Mångfald, Samverkan, Internationalisering, eller Tillgänglighet. Hör gärna av er till vår projektkoordinator Jonna för mer information. Kanske kan ni bli månadens företag nästa gång.

jonna.rickardsson@ju.se