Jobbmässan

 

Den 11 oktober var det Jobbmässa på Elmia med över 5000 besökare. På förmiddagen hölls en inspirationsmorgon på temat integration för arbetsgivarna där Mikaela Backman från Forum Förnyelse diskuterade om att se möjligheterna med mångfald när man anställer arbetskraft. Efter henne följde Leo Razzak som delade med sig av en spännande livshistoria där han delade med sig av sina livsråd och erfarenheter. Urban Björn från Swedbank pratade om deras viktiga och framgångsrika projekt ”Äntligen jobb”. Moderator var Patrik Olderius från Destination Jönköping.

 

Patrik Olderius. Foto: Anna Hållams.

Patrik Olderius, Destination Jönköping. Foto: Anna Hållams.

Mikaela Backman, Forum Förnyelse. Foto: Anna Hållams.

Mikaela Backman, Forum Förnyelse. Foto: Anna Hållams.

Leo Razzak. Foto: Anna Hållams

Leo Razzak, Social entreprenör. Foto: Anna Hållams.

Urban Björn. Foto: Anna Hållams.

Urban Björn, Swedbank. Foto: Anna Hållams.

 


 

Under hösten ges det ett antal tillfällen att träffa Forum Förnyelse, ett sådant tillfälle är på Jobbmässan i Jönköping. På Jobbmässan finns ca 100 arbetsgivare, bemanningsföretag och utbildningsföretag. Jobbmässan har fri entré och är öppen för alla som söker arbete eller utbildning. Under dagen hålls inspirationsseminarium för både arbetsgivare och arbetssökande.

Forum Förnyelse finns på plats under den inspirationsmorgon som inleder Jobbmässan. Mikaela Backman ger där en presentation om att våga se möjligheterna med mångfald vid bland annat nyrekryteringar, samt deltar i ett panelsamtal mellan entreprenörer, forskare och debattörer.

Inspirationsmorgonen på temat – Vem anställer du? – riktar sig dels till arbetsgivare som ställer ut på Jobbmässan och dels till arbetsgivare i regionen som vill utveckla sina respektive miljöer med utgångspunkt i att rekrytera olikheter.

.: Klicka här för mer information om mässan

.: Klicka här för att anmäla dig till inspirationsmorgonen